(na
6 sztuk)
-
50 g orzechów włoskich,
- 50 g migdałów,
- 50 g nerkowców,
- 2 łyżki miodu (ok. 48 g).
- 50 g migdałów,
- 50 g nerkowców,
- 2 łyżki miodu (ok. 48 g).
Sposób
przygotowania
1.
Rozdrabniamy orzechy.
2.
Prażymy orzechy na suchej patelni.
3.
Dodajemy do orzechów miód.
4.
Przekładamy masę orzechową do sylikonowych foremek na babeczki,
dociskamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (batony najlepiej
przechowywać w lodówce).
Batony
orzechowe są bogate w:
- magnez, który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych,
- błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości.
- magnez, który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych,
- błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja
waży: ok. 33 g
Energia:
167,7 kcal
Białko:
4,5 g
Tłuszcze:
12,3 g
Węglowodany:
11,9 g
Błonnik
pokarmowy: 1,8 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.