Składniki:
(na 2
porcje)
- 2
banany (240g),
-
łyżeczka oleju rzepakowego (5g),
- sok
z cytryny.
Sposób
przygotowania:
1. Banany obieramy ze skóry i kroimy
w plastry.
2. Banany rozkładamy na papierze do
pieczenia, skrapiamy sokiem z cytryny i smarujemy olejem rzepakowym.
3. Całość pieczemy przez ok. 15-20
min. w 200⁰C (po 10 min. banany przekładamy na
drugą stronę)
Suszone banany są bogate w:
- potas, który reguluje przewodzenie
bodźców nerwowych.
Porcja waży: ok. 60 g
Energia: 136,1 kcal
Białko: 1,2 g
Tłuszcze: 2,9 g
Węglowodany: 28,2 g
Błonnik pokarmowy : 2,1 g

Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
Usuń