(na 14 sztuk)
- awokado (ok. 210 g),
- tabliczka czekolady deserowej (ok. 100 g),
- łyżeczka gorzkiego kakao (ok. 5 g).
Sposób przygotowania
1. Awokado obieramy ze skóry i blendujemy na gładką pastę.
2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3. Łączymy awokado z czekoladą i ponownie blendujemy.
4. Masę chłodzimy w zamrażarce ok. 1 h.
5. Z masy formujemy okrągłe trufle i obtaczamy w kakao.
Trufle czekoladowe są bogate w:
- magnez (pochodzący z kakao i czekolady), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość odżywcza jednej sztuki:
Porcja waży: ok. 18 g
Energia: 57,7 kcal
Białko: 0,8 g
Tłuszcze: 3,7 g
Węglowodany: 5,7 g
Błonnik pokarmowy: 0,5 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.