(na 1 porcję)
- banan (ok. 183 g),
- 2 kostki gorzkiej czekolady (ok. 10 g).
Sposób przygotowania
1. Skórkę banana nacinamy wzdłuż.
2. W nacięcie wkładamy rozdrobnioną czekoladę.
3. Banana owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20 min (w zależności od dojrzałości banana).
- banan (ok. 183 g),
- 2 kostki gorzkiej czekolady (ok. 10 g).
Sposób przygotowania
1. Skórkę banana nacinamy wzdłuż.
2. W nacięcie wkładamy rozdrobnioną czekoladę.
3. Banana owijamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C ok. 20 min (w zależności od dojrzałości banana).
Banan
pieczony z czekoladą jest bogaty w:
- potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość
odżywcza jednej porcji:- potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Porcja waży: ok. 125 g
Energia: 164,7 kcal
Białko: 1,9 g
Tłuszcze: 3,7 g
Węglowodany: 32,7 g
Błonnik pokarmowy: 2,2 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.