środa, 18 września 2019

Koktajl pomarańczowo-malinowy

Składniki
(na 1 porcję)

- mała pomarańcza (ok. 150 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- kubek jogurtu naturalnego (ok. 180 g).



Sposób przygotowania

1. Obieramy pomarańczę ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.



Koktajl pomarańczowo-malinowy jest bogaty w:

- witaminę C (pochodzącą z pomarańczy i malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
-
wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 390 g
Energia: 191,4 kcal
Białko: 9,9 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 35,4 g
Błonnik pokarmowy: 6,9 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.