(na 1 porcję)
- mała pomarańcza (ok. 150 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- kubek jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- kubek jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
Sposób przygotowania
1. Obieramy pomarańczę ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
1. Obieramy pomarańczę ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
Koktajl pomarańczowo-malinowy jest bogaty w:
-
witaminę C (pochodzącą z pomarańczy i malin), która jest
antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów.
- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 390 g
Energia: 191,4 kcal
Białko: 9,9 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 35,4 g
Błonnik pokarmowy: 6,9 g
Porcja waży: ok. 390 g
Energia: 191,4 kcal
Białko: 9,9 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 35,4 g
Błonnik pokarmowy: 6,9 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.