(na 1 porcję)
- jabłko (ok. 188 g),
- szklanka mleka (ok. 250 ml),
- szczypta cynamonu.
- szklanka mleka (ok. 250 ml),
- szczypta cynamonu.
Sposób przygotowania
1. Obieramy jabłko ze skóry i wydrążamy gniazdo nasienne.
2. Jabłko owijamy w folię aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C ok. 30-40 min.
3. Miksujemy pieczone jabłko z mlekiem i cynamonem.
1. Obieramy jabłko ze skóry i wydrążamy gniazdo nasienne.
2. Jabłko owijamy w folię aluminiową i pieczemy w 180 stopniach C ok. 30-40 min.
3. Miksujemy pieczone jabłko z mlekiem i cynamonem.
Koktajl szarlotkowy jest bogaty w:
- pektyny (pochodzące z jabłka), które obniżają poziom glukozy i cholesterolu.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 438 g
Energia: 214,0 kcal
Białko: 9,3 g
Tłuszcze: 5,8 g
Węglowodany: 35,0 g
Błonnik pokarmowy: 3,8 g
Porcja waży: ok. 438 g
Energia: 214,0 kcal
Białko: 9,3 g
Tłuszcze: 5,8 g
Węglowodany: 35,0 g
Błonnik pokarmowy: 3,8 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.