Składniki
(na 1 porcję)
- pomarańcza (ok. 300 g),
- kubek jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
- kubek jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
Sposób przygotowania
1. Obieramy pomarańczę ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
1. Obieramy pomarańczę ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
Koktajl pomarańczowy jest bogaty w:
- witaminę C (pochodzącą z pomarańczy), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest niezbędny do budowy kości i zęby.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 420 g
Energia: 213,6 kcal
Białko: 9,9 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 38,3 g
Błonnik pokarmowy: 4,6 g
Porcja waży: ok. 420 g
Energia: 213,6 kcal
Białko: 9,9 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 38,3 g
Błonnik pokarmowy: 4,6 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.