(na 1 porcję)
- pół
szklanki jagód (ok. 78 g),
- banan (ok. 115 g),
- opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
- banan (ok. 115 g),
- opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g).
Sposób przygotowania
1. Obieramy banana ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
Jogurt jagodowy jest bogaty w:
- antocyjany (pochodzące z jagód), które działają przeciwnowotworowo,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych,
- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 373 g
Energia: 252,4 kcal
Białko: 9,5 g
Tłuszcze: 4,4 g
Węglowodany: 47,7 g
Błonnik pokarmowy: 4,5 g
Porcja waży: ok. 373 g
Energia: 252,4 kcal
Białko: 9,5 g
Tłuszcze: 4,4 g
Węglowodany: 47,7 g
Błonnik pokarmowy: 4,5 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.