(na 1 porcję)
- mała pomarańcza (ok. 150 g),
- pół banana (ok. 58 g),
- pół banana (ok. 58 g),
- garść
świeżego szpinaku (ok. 25 g),
- pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g).
- pół kubka jogurtu naturalnego (ok. 90 g).
Sposób przygotowania
1. Obieramy pomarańczę i banana ze skóry.
2. Miksujemy wszystkie składniki.
- żelazo (pochodzące ze szpinaku), które jest składnikiem hemoglobiny,
- witaminę C (pochodzącą z pomarańczy), która zwiększa wchłanianie żelaza,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych.
- witaminę C (pochodzącą z pomarańczy), która zwiększa wchłanianie żelaza,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 320 g
Energia: 179,1 kcal
Białko: 6,6 g
Tłuszcze: 2,4 g
Węglowodany: 37,0 g
Błonnik pokarmowy: 4,6 g
Porcja waży: ok. 320 g
Energia: 179,1 kcal
Białko: 6,6 g
Tłuszcze: 2,4 g
Węglowodany: 37,0 g
Błonnik pokarmowy: 4,6 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.