środa, 18 października 2017

Jogurt straciatella z bananem

Składniki
(na 1 porcję)

- 2 kostki gorzkiej czekolady (ok. 10 g),
- opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g),
- banan (ok. 115 g).


Sposób przygotowania

1. Trzemy na tarce o dużych oczkach czekoladę.
2. Tartą czekoladę łączymy z jogurtem.
3. Jogurt straciatella dekorujemy plasterkami banana.




Jogurt straciatella z bananem jest bogaty w:

- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów,
- potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 305 g
Energia: 272,7 kcal
Białko: 9,6 g
Tłuszcze: 7,3 g
Węglowodany: 43,9 g
Błonnik pokarmowy: 2,2 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.