Składniki
(na 8 porcji)
(na 8 porcji)
-
3 jajka (ok. 150 g),
-
pół szklanki cukru (ok. 100 g),
- 1 kg twarogu,
- 1 kg twarogu,
-
opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g),
-
laska wanilii,
- szklanka malin (ok. 120 g),
- łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g).
- szklanka malin (ok. 120 g),
- łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g).
Sposób
przygotowania
1. Miksujemy jaja z cukrem.
2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii.
3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią malin i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min.
4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł).
5. Sernik dekorujemy resztą malin i obsypujemy cukrem pudrem.
1. Miksujemy jaja z cukrem.
2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii.
3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią malin i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min.
4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł).
5. Sernik dekorujemy resztą malin i obsypujemy cukrem pudrem.
Lekki sernik z malinami jest bogaty w:
-
wapń (pochodzący z twarogu), który jest składnikiem kości i
zębów.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 177 g
Energia: 216,8 kcal
Białko: 14,7 g
Tłuszcze: 6,9 g
Węglowodany: 24,8 g
Błonnik pokarmowy: 1,1 g
Porcja waży: ok. 177 g
Energia: 216,8 kcal
Białko: 14,7 g
Tłuszcze: 6,9 g
Węglowodany: 24,8 g
Błonnik pokarmowy: 1,1 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.