Składniki
(na 8 porcji)
- 3 jajka (ok. 150 g),
- pół szklanki cukru (ok. 100 g),
- 1 kg twarogu,
- opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g),
- laska wanilii,
- szklanka jagód (ok. 160 g).
(na 8 porcji)
- 3 jajka (ok. 150 g),
- pół szklanki cukru (ok. 100 g),
- 1 kg twarogu,
- opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (ok. 40 g),
- laska wanilii,
- szklanka jagód (ok. 160 g).
Sposób
przygotowania
1. Miksujemy jaja z cukrem.
2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii.
3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią jagód i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min.
4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł).
5. Sernik dekorujemy resztą jagód.
1. Miksujemy jaja z cukrem.
2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii.
3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią jagód i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min.
4. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł).
5. Sernik dekorujemy resztą jagód.
Lekki
sernik z jagodami jest bogaty w:
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 181 g
Energia: 218,8 kcal
Białko: 14,7 g
Tłuszcze: 6,9 g
Węglowodany: 24,8 g
Błonnik pokarmowy: 0,7 g
Porcja waży: ok. 181 g
Energia: 218,8 kcal
Białko: 14,7 g
Tłuszcze: 6,9 g
Węglowodany: 24,8 g
Błonnik pokarmowy: 0,7 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.