Składniki
(na 22 sztuki)
- puszka mleka kokosowego (ok. 400
ml),
- opakowanie wiórków kokosowych (ok. 200 g),
- 2 łyżki miodu (ok. 48 g),
- tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g),
- opakowanie wiórków kokosowych (ok. 200 g),
- 2 łyżki miodu (ok. 48 g),
- tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g),
- 4 łyżki mleka (ok. 48 ml).
Sposób przygotowania
Sposób przygotowania
2. Masę wkładamy na 15 min do zamrażalnika.
3. Formujemy praliny i ponownie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1 h.
4. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka.
5. Praliny nadziewamy na długie wykałaczki i maczamy w płynnej czekoladzie.
6. Praliny najlepiej przechowywać w lodówce.
Praliny są bogate w:
-
błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości,
- magnez (pochodzący z czekolady), który bierze udział w przewodzeniu bodźców nerwowych.
- magnez (pochodzący z czekolady), który bierze udział w przewodzeniu bodźców nerwowych.
Wartość
odżywcza jednej praliny:
Porcja waży: ok. 36 g
Energia: 125,2 kcal
Białko: 1,3 g
Tłuszcze: 11,2 g
Węglowodany: 7,4 g
Błonnik pokarmowy: 2,0 g
Porcja waży: ok. 36 g
Energia: 125,2 kcal
Białko: 1,3 g
Tłuszcze: 11,2 g
Węglowodany: 7,4 g
Błonnik pokarmowy: 2,0 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.