Składniki
(na 10 czekoladek)
- 2 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g),
- łyżka kakao (ok. 10 g),
- łyżka miodu (ok. 24 g).
Sposób przygotowania
1. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy.
2. Olej kokosowy mieszamy z kakao i miodem.
3. Masę przelewamy do malutkich foremek i wstawiamy do zamrażalnika na ok. 2 h.
(przechowujemy najlepiej w lodówce).
Czekoladki są bogate w:
- magnez (pochodzący z kakao), który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 10 g
Energia: 62,7 kcal
Białko: 0,2 g
Tłuszcze: 6,2 g
Węglowodany: 2,1 g
Błonnik pokarmowy : 0,1 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.