poniedziałek, 19 grudnia 2016

Czekoladki

Składniki
(na 10 czekoladek)

- 2 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g),
- łyżka kakao (ok. 10 g),
- łyżka miodu (ok. 24 g).

Sposób przygotowania
1. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy.
2. Olej kokosowy mieszamy z kakao i miodem.
3. Masę przelewamy do malutkich foremek i wstawiamy do zamrażalnika na ok. 2 h.
(przechowujemy najlepiej w lodówce).




Czekoladki są bogate w:
- magnez (pochodzący z kakao), który stymuluje przewodzenie bodźców nerwowych.

Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 10 g  
Energia: 62,7 kcal   
Białko: 0,2 g   
Tłuszcze: 6,2 g  
Węglowodany: 2,1 g 
Błonnik pokarmowy : 0,1 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz