Składniki
(na 1 porcję)
- 2 łyżki nasion chia (ok. 20 g),
- 1/2 szklanki mleka (ok. 125 ml),
- banan (ok. 115 g),
- łyżeczka kakao (ok. 5 g),
- łyżeczka prażonych płatków
migdałów (ok. 5 g ).
Sposób przygotowania
1. Mleko mieszamy z nasionami chia, kakao i odstawiamy na noc do lodówki.
2. Rozgniatamy widelcem banana.
3. Łączymy czekoladowe chia z bananem.
4. Chia przekładamy do pucharka i posypujemy migdałami.
- błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona chia), który daje uczucie sytości,
- kwasy omega - 3 (pochodzące z nasion chia), które działają przeciwzapalnie.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży:ok. 270 g
Energia: 321,5 kcal
Białko: 10,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 45,1 g
Błonnik pokarmowy: 9,8 g
Porcja waży:ok. 270 g
Energia: 321,5 kcal
Białko: 10,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 45,1 g
Błonnik pokarmowy: 9,8 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.