Składniki
(na 1 porcję)
- pół szklanki jeżyn (ok. 60 g),
- 4 plastry arbuza (ok. 160 g),
- 4 plastry arbuza (ok. 160 g),
- 1/4 szklanki wody mineralnej (ok. 60
ml).
Sposób przygotowania
1. Obieramy arbuza ze skóry.
3. Przecedzamy koktajl przez sito.
Smoothie jeżynowe jest bogate w:
- antyoksydanty (pochodzący z jeżyn i
arbuza), które działają przeciwnowotworowo,
- witaminę C (pochodzącą z jeżyn), która jest antyoksydantem.
- witaminę C (pochodzącą z jeżyn), która jest antyoksydantem.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży:ok. 280 g
Energia: 83,4 kcal
Białko: 1,8 g
Tłuszcze: 0,5 g
Węglowodany: 19,2 g
Błonnik pokarmowy: 3,7 g
Porcja waży:ok. 280 g
Energia: 83,4 kcal
Białko: 1,8 g
Tłuszcze: 0,5 g
Węglowodany: 19,2 g
Błonnik pokarmowy: 3,7 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.