Składniki
(na 2 porcje)
- 2 szklanki wody,
- 10 truskawek (ok. 150g),
- jabłko (ok. 200g),
- 2 garście czarnych porzeczek (ok.
80g),
- 2 łyżeczki cukru lub ksylitolu (ok.
10g).
Sposób przygotowania
1. Gotujemy owoce w 2 szklankach wody
przez ok. 5-10 min.
2. Kompot słodzimy cukrem lub
ksylitolem.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja
waży: ok. 450 ml
Energia:
402,5 kcal
Białko:
1,2 g
Tłuszcze:
0,9 g
Węglowodany:
26,7 g
Błonnik
pokarmowy: 4,6 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.