wtorek, 19 lipca 2016

Kompot

Składniki
(na 2 porcje)

- 2 szklanki wody,
- 10 truskawek (ok. 150g),
- jabłko (ok. 200g),
- 2 garście czarnych porzeczek (ok. 80g),
- 2 łyżeczki cukru lub ksylitolu (ok. 10g).

Sposób przygotowania

1. Gotujemy owoce w 2 szklankach wody przez ok. 5-10 min.
2. Kompot słodzimy cukrem lub ksylitolem.



Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 450 ml  
Energia: 402,5 kcal   
Białko: 1,2 g   
Tłuszcze: 0,9 g  
Węglowodany: 26,7 g 
Błonnik pokarmowy: 4,6 g

Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.