(na 6 porcji)
- 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ok. 15 g),
- 3 łyżeczki żelatyny (ok. 15 g),
- 2 łyżki cukru lub ksylitolu (ok. 20 g),
- duże opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 400 g).
Sposób przygotowania
1. Zaparzamy kawę połową szklanki wody.
2. Żelatynę i cukier rozpuszczamy w kawie.
3. Żelatynę z kawą łączymy z jogurtem.
4. Masę przelewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na ok. 3h.
Galaretka kawowa jest bogata w:
- wapń (pochodzący z jogurtu), który jest składnikiem kości i zębów.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 75 g
Energia: 73,2 kcal
Białko: 5,8 g
Tłuszcze: 1,3 g
Węglowodany: 9,5 g
Błonnik pokarmowy: 0,0 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.