Składniki
(na 1 porcję)
- ½ kostki sera
twarogowego półtłustego (ok. 100 g),
- ½ opakowania
jogurtu naturalnego (ok. 90 g),
- 4 rzodkiewki (ok. 80 g),
- 2 łyżki szczypiorku (ok. 16g).
Sposób przygotowania
1. Ser twarogowy mieszamy z jogurtem naturalnym.
2. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Kroimy rzodkiewkę w kostkę.
4. Twarożek posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem.
Twarożek jest bogaty w:
- wapń, który jest składnikiem
kości i zębów.
Porcja waży: ok. 286 g
Energia: 202,8 kcal
Białko: 21,1 g
Tłuszcze: 6,8 g
Węglowodany: 13,4 g
Błonnik pokarmowy : 2,4 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.