środa, 18 maja 2016

Koktajl truskawka - ogórek

Składniki
(na 1 porcję)

- 10 truskawek (ok. 150 g),
- ½ ogórka szklarniowego (ok. 55 g),
- ¼ szklanki wody (ok. 60 ml).


Sposób przygotowania

1. Miksujemy truskawki z ogórkiem i wodą.





Koktajl jest bogaty w

- witaminę C, które jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 265 ml 
Energia: 49,2 kcal  
Białko: 1,4 g  
Tłuszcze: 0,7 g 
Węglowodany: 12,4 g 
Błonnik pokarmowy : 3,0 g


Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.