Składniki
(na 1 porcję)
- 1 banan (ok. 115g),
- ½ szklanki soku pomarańczowego (ok. 125 ml),
- dwie garście jarmużu (ok. 40g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy banana z sokiem i jarmużem.
Koktajl z jarmużem jest bogaty w:
- wapń (pochodzący z jarmużu),który jest niezbędny do prawidłowej budowy
kości i zębów,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie
bodźców nerwowych.
Porcja waży: ok. 280 ml
Energia: 174,7 kcal
Białko: 3,3 g
Tłuszcze: 0,7 g
Węglowodany: 41,8 g
Błonnik pokarmowy : 3,6 g
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.