poniedziałek, 4 kwietnia 2016

Koktajl z jarmużem

Składniki
(na 1 porcję)

- 1 banan (ok. 115g),
- ½ szklanki soku pomarańczowego (ok. 125 ml),
- dwie garście jarmużu (ok. 40g).


Sposób przygotowania

1. Miksujemy banana z sokiem i jarmużem.


Koktajl z jarmużem jest bogaty w:

- wapń (pochodzący z jarmużu),który jest niezbędny do prawidłowej budowy kości i zębów,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie bodźców nerwowych.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 280 ml  
Energia: 174,7 kcal   
Białko: 3,3 g   
Tłuszcze: 0,7 g  
Węglowodany: 41,8 g 
Błonnik pokarmowy : 3,6 g



 Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.