piątek, 22 kwietnia 2016

Jogurt kawowy

Składniki
(na 1 porcję)

- 2 małe opakowania jogurtu naturalnego (ok. 300g),
- łyżeczka cukru lub ksylitolu (ok. 5g),
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej (ok. 5g).


Sposób przygotowania

1. Zaparzamy kawę w małej ilości wody.
2. Mieszamy jogurt z cukrem i kawą.



Koktajl jest bogaty w:

 - pełnowartościowe białko,
- wapń, który jest składnikiem kości i zębów.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 310 ml
Energia: 218,0 kcal 
Białko: 13,5 g   
Tłuszcze: 6,0 g
Węglowodany: 27,4 g 
Błonnik pokarmowy : 0,0 g


 Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz