Składniki
(na 2 porcje - 8 sztuk)
- 2 jabłka (ok. 400g),
- 5 łyżek płatków owsianych (ok. 50g),
- 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 45g),
- 1 jajko (ok. 60g),
- łyżeczka miodu (ok. 12g).
Sposób przygotowania
1. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o grubych
oczkach.
2. Wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy na 10-15
minut.
3. Doprawiamy cynamonem i kardamonem.
4. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 8
okrągłych ciastek.
5. Ciastka pieczemy przez ok. 15 minut w temp. 180 stopni C.
6. Po wyjęciu z piekarnika studzimy.
- błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości oraz zwiększa
perystaltykę jelit.
Porcja waży: ok. 267 g
Energia: 303,3 kcal
Białko: 9,6 g
Tłuszcze: 5,5 g
Węglowodany: 61,1 g
Błonnik pokarmowy : 8,0 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.