środa, 17 lutego 2016

Koktajl mango

Składniki
(na 1 porcję)

- ½ mango (ok. 121g),
- ½ szklanki soku pomarańczowego (ok. 125 ml),
- 3 łyżki mleka kokosowego (ok. 30g).


Sposób przygotowania

1. Miksujemy mango z sokiem i mlekiem kokosowym.



Koktajl jest bogaty w:

- β-karoten (pochodzący z mango), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 276 ml  
Energia: 194,0 kcal   
Białko: 2,0 g   
Tłuszcze: 6,9 g  
Węglowodany: 33,8 g 
Błonnik pokarmowy : 2,2 g


Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz