Składniki
(na 2 porcje)
- 2 szklanki wody
(ok. 500 ml),
- 12 truskawek (ok.
180g),
- łyżka żelatyny(ok.
10g),
- 2 łyżeczki cukru
lub ksylitolu (ok. 10g).
Sposób przygotowania
1. Gotujemy 6
truskawek w wodzie przez ok. 10 min. z dodatkiem cukru lub ksylitolu.
2. Ugotowane
truskawki przecedzamy przez sito i zjadamy ;-)
3. Do pucharków
wrzucamy po 3 truskawki.
4. Rozpuszczamy
żelatynę w truskawkowej wodzie.
5. Zalewamy
truskawki galaretką.
Galaretka jest
bogata w:
- żelatynę, która
wspomaga funkcjonowanie stawów.
Porcja waży: ok. 350 g
Energia: 62,7 kcal
Białko: 4,8 g
Tłuszcze: 0,4 g
Węglowodany: 11,5 g
Błonnik pokarmowy : 1,6 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.