Składniki
(na 2 porcje)
- makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości ok.120 g),
- jajko (ok.60g),
- cebula (ok.70g),
- ½ papryki (ok.75g),
- łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g).
Sposób przygotowania
1. Kroimy drobno cebulę, paprykę i jajko ugotowane na twardo.
2. Mieszamy warzywa z makrelą, jajkiem i jogurtem naturalnym.
Pasta jest bogata w:
- kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i
przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 170 g
Energia: 195,7 kcal
Białko: 10,0 g
Tłuszcze: 12,2 g
Węglowodany: 5,8 g
Błonnik pokarmowy : 1,4 g
Smacznego i zdrowego
Trójkolorowa Tęcza
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.