czwartek, 28 stycznia 2016

Pasta jajeczna z makrelą

Składniki
(na 2 porcje)

- makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości ok.120 g),
- jajko (ok.60g),
- cebula (ok.70g),
- ½ papryki (ok.75g),
- łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g).


Sposób przygotowania

1. Kroimy drobno cebulę, paprykę i jajko ugotowane na twardo.
2. Mieszamy warzywa z makrelą, jajkiem i jogurtem naturalnym.





Pasta jest bogata w:

- kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 170 g  
Energia: 195,7 kcal   
Białko: 10,0 g   
Tłuszcze: 12,2 g  
Węglowodany: 5,8 g 
Błonnik pokarmowy : 1,4 g



Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz