Składniki
(na 2 porcje)
- makrela wędzona (po usunięciu skóry i ości 120 g),
- ogórek konserwowy (ok. 70g),
- cebula (ok. 70g),
- łyżka jogurtu naturalnego (ok. 23g).
Sposób przygotowania
1. Kroimy drobno cebulę i ogórka.
2. Mieszamy warzywa z makrelą i jogurtem naturalnym.
Pasta jest bogata w:
- kwasy omega-3 (pochodzące z makreli), które działają przeciwkrzepliwie i
przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 141 g
Energia: 158,1 kcal
Białko: 13,5 g
Tłuszcze: 9,6 g
Węglowodany: 5,1 g
Błonnik pokarmowy : 0,7 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.