środa, 1 lipca 2015

Lody jogurtowo-bananowe

Składniki
(na 6 porcji)

- 1 jogurt grecki (ok. 400 g),
- 2 banany (ok. 240g),
- cynamon.


Sposób przygotowania

1. Zmiksować wszystkie składniki, przelać do foremek i wstawić do zamrażarki.




Lody jogurtowo- bananowe są bogate w:

- potas (pochodzący z bananów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych,
- wapń (pochodzący z jogurtu), który zapewnia prawidłową budowę kości i zębów.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 110 g 
Energia: 155,3 kcal  
Białko: 12,3 g  
Tłuszcze: 6,9 g 
Węglowodany: 11,7 g 
Błonnik pokarmowy : 0,7 g









Smacznego i zdrowego:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz