Składniki
(na dwie porcje)
- 1 czekolada gorzka (ok. 100g),
- 2-3 łyżki mleka (ok. 20-30 ml),
- 2 plastry ananasa (ok. 160g),
- garść winogron (ok. 70g),
- szklanka truskawek (ok. 150g),
- 2 kiwi (ok. 150g).
Sposób przygotowania
1. Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w fondue
2. Owoce myjemy, kroimy w dowolne kształty i układamy na
półmisku.
Deser jest bogaty w:
- magnez (pochodzący z czekolady), który pozytywnie wpływa
na koncentrację,
- witaminę C (pochodzącą z kiwi i truskawek), która działa
przeciwnowotworowo,
- flawonoidy (pochodzące z winogrona), które działają
przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 330 g
Energia: 415,0 kcal
Białko: 5,6 g
Tłuszcze: 18,4 g
Węglowodany: 61,9 g
Błonnik pokarmowy : 5,3 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.