Składniki
(na 4 porcje)
- 1 kg marchwi,
- ½ kg soczystych jabłek,
- ½ kg pomarańczy.
Sposób przygotowania
1. Obieramy marchewkę i kroimy na drobniejsze części.
2. Jabłka kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne.
4. Pomarańcze obieramy ze skóry.
3. Jabłka, marchewkę i pomarańcze wkładamy do sokowirówki i
wyciskamy sok.
Sok jest bogaty w:
- β-karoten, który jest antyoksydantem, działa
przeciwnowotworowo i zapobiega procesom starzenia się.
- witaminę C, która również jest antyoksydantem.
Porcja waży: ok. 200 ml
Energia: 88 kcal
Białko: 1,2 g
Tłuszcze: 0,4 g
Węglowodany: 23,6 g
Błonnik pokarmowy : 3,8 g
Smacznego i zdrowego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń