poniedziałek, 4 maja 2015

Koktajl owocowy z jarmużem

Składniki
(na 1 porcje)

- ½ szklanki wody mineralnej (ok. 100 ml),
- 1 banan (ok. 120g),
- 1 gruszka (ok. 130g),
- liść jarmużu (ok. 20g).


Sposób przygotowania:

1. Obieramy banana i gruszkę ze skóry.
2. Jarmuż pozbawiamy grubego włókna.
3. Miksujemy wszystkie składniki.




Koktajl jest bogaty w:

- witaminę C, która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
- wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów,
- potas, który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 350 ml  
Energia: 190,0 kcal   
Białko: 2,6 g   
Tłuszcze: 0,7 g  
Węglowodany: 48,1 g 

Błonnik pokarmowy : 5,5 g








Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.