Składniki
(na 1 porcje)
- ½ szklanki wody mineralnej (ok. 100 ml),
- 1 banan (ok. 120g),
- 1 gruszka (ok. 130g),
- liść jarmużu (ok. 20g).
Sposób przygotowania:
1. Obieramy banana i gruszkę ze skóry.
2. Jarmuż pozbawiamy grubego włókna.
3. Miksujemy wszystkie składniki.
Koktajl jest bogaty w:
- witaminę C, która jest antyoksydantem, działa
przeciwnowotworowo,
- wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów,
- potas, który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Porcja waży: ok. 350 ml
Energia: 190,0 kcal
Białko: 2,6 g
Tłuszcze: 0,7 g
Węglowodany: 48,1 g
Błonnik pokarmowy : 5,5 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.