Składniki
(na 2 porcje)
- szklanka mleka (ok. 250 ml),
- ½ szklanki daktyli (ok. 85 g),
- łyżka kakao (ok. 10 g).
Sposób przygotowania
1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok.
10 min.
2. Namoczone daktyle miksujemy i łączymy z mlekiem, i kakao.
3. Czekoladę podgrzewamy.
2. Namoczone daktyle miksujemy i łączymy z mlekiem, i kakao.
3. Czekoladę podgrzewamy.
Czekolada z daktyli jest bogata w:
- magnez (pochodzący z kakao), który pozytywnie wpływa
na koncentrację,
- błonnik pokarmowy (pochodzący z daktyli), który daje uczucie sytości.
- błonnik pokarmowy (pochodzący z daktyli), który daje uczucie sytości.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 200 ml
Energia: 402,5 kcal
Białko: 6,0 g
Tłuszcze: 3,8 g
Węglowodany: 39,7g
Błonnik pokarmowy : 3,9 g
Smacznego i zdrowego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń