Składniki
(na 1 porcję)
- 1 banan (ok. 120g),
- ½ szklanki mleka 2% (ok. 125 ml),
- łyżeczka kakao (ok. 5g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy banana z mlekiem i kakao.
Koktajl bananowo-kakaowy jest bogaty w:
- wapń (pochodzący z mleka), który jest składnikiem kości i zębów,
- potas (pochodzący z banana), który odpowiada za prawidłowe przewodzenie
bodźców nerwowych,
- magnez (pochodzący z kakao), który także odpowiada za prawidłowe
przewodzenie bodźców nerwowych.
Porcja waży: ok. 250 ml
Energia: 200,2 kcal
Białko: 6,4 g
Tłuszcze: 4,0 g
Węglowodany: 36,9 g
Błonnik pokarmowy : 2,3 g
Smacznego i zdrowego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń