sobota, 13 grudnia 2014

Napój imbirowy

Składniki
(na 2 porcje)

- kawałek imbiru,
- ½ cytryny (ok. 40g),
- łyżeczka miodu (ok. 12g),
- 2 szklanki ciepłej wody (ok. 0,5 l)


Sposób przygotowania

1. Obieramy imbir i kroimy na cienkie platerki.
2. Do ciepłej wody dodajemy imbir, miód i sok z cytryny.




Napój imbirowy jest bogaty w:

- substancje przeciwbakteryjne, pochodzące z miodu
- substancje przeciwzapalne i przeciwwymiotne, pochodzące z imbiru.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 250 ml
Energia: 23,0 kcal   
Białko: 0,1 g   
Tłuszcze: 0,0 g  
Węglowodany: 5,7 g 
Błonnik pokarmowy : 0,2 g









Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz