Składniki
(na 4 porcje)
- 1 kg marchwi,
- 1 kg soczystych
jabłek.
Sposób przygotowania
1. Obieramy marchewkę i kroimy na drobniejsze części.
2. Jabłka kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne.
3. Jabłka i marchewkę wkładamy do sokowirówki i wyciskamy
sok.
Sok marchwiowo- jabłkowy jest bogaty w:
- β-karoten, który jest antyoksydantem, działa
przeciwnowotworowo i zapobiega procesom starzenia się.
Porcja waży: ok. 200 ml
Energia: 88 kcal
Białko: 1,0 g
Tłuszcze: 0,4 g
Węglowodany: 24,2 g
Błonnik pokarmowy : 0,0 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.