piątek, 31 października 2014

Sok marchwiowo-jabłkowy

Składniki
(na 4 porcje)

-  1 kg marchwi,
-  1 kg soczystych jabłek.


Sposób przygotowania

1. Obieramy marchewkę i kroimy na drobniejsze części.
2. Jabłka kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne.
3. Jabłka i marchewkę wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok.





Sok marchwiowo- jabłkowy jest bogaty w:

- β-karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo i zapobiega procesom starzenia się.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 200 ml  
Energia: 88 kcal   
Białko: 1,0 g   
Tłuszcze: 0,4 g  
Węglowodany: 24,2 g 
Błonnik pokarmowy : 0,0 g







Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz