Składniki
(na 2 porcje)
- 200 g purée z dyni,
- ½ banana (ok. 60g),
- ½ szklanki soku z pomarańczy
(ok. 100 ml),
- ½ łyżeczki cynamonu,
- kawałek świeżego imbiru
(startego na tarce),
- ½ łyżeczki miodu (ok. 6g),
- szklanka mleka 2% (ok. 250ml).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy wszystkie składniki.
Koktajl
z dyni jest bogaty w:
- β-
karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
-
wapń, który odpowiada za prawidłową budowę kości.
Porcja waży: ok. 300 ml
Energia: 197,07 kcal
Białko: 19,9 g
Tłuszcze: 4,2 g
Węglowodany: 32,1 g
Błonnik pokarmowy : 6,5 g
Smacznego i zdrowego
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń