(na 2 porcje)
- 2 gruszki (ok. 400g),
- ½ szklanki malin (ok. 60g),
- cynamon,
- ½ łyżeczki miodu (ok. 6 g).
Sposób przygotowania
1. Gruszki obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda nasienne.
2. Gruszki smarujemy miodem i obsypujemy cynamonem.
3. Pieczemy w 180⁰C przez ok. 30-40 min.
4. Rozgniatamy maliny widelcem.
5. Upieczone gruszki polewamy musem malinowym.
- błonnik pokarmowy, który
zmniejsza poziom cholesterolu,
- potas, który odpowiada za
prawidłową kurczliwość mięśni.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 200 g
Energia: 115,62 kcal
Białko: 1,5 g
Tłuszcze: 0,5 g
Węglowodany: 31,9 g
Błonnik pokarmowy : 5,8 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.