piątek, 8 sierpnia 2014

Koktajl truskawkowo-szpinakowy



Składniki
(na 1 porcję)

- 10 truskawek (ok. 200g),
- garść szpinaku (ok. 50g),
- kostki lodu.


Sposób przygotowania

1. Truskawki miksujemy ze szpinakiem i kostkami lodu.




Koktajl jest bogaty w:

- błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu,
- witaminę C, która jest antyoksydantem (działa przeciwnowotworowo),
- żelazo (pochodzące ze szpinaku), które zapewnia prawidłowy transport tlenu.


Wartość odżywcza jednej porcji:


Porcja waży: ok. 350 ml  
Energia: 64 kcal   
Białko: 2,7 g   
Tłuszcze: 1,0 g  
Węglowodany: 15,9 g 
Błonnik pokarmowy : 4,9 g







Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.