Składniki
(na 15 sztuk)
- 15 truskawek (ok. 300g)
- ½ tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50g)
- 2 łyżki mleka (ok. 30 ml)
Sposób przygotowania
1. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
2. Do czekolady dodajemy mleko i mieszamy, żeby powstała
gładka masa.
3. Truskawki maczamy w czekoladzie i wykładamy na kratkę,
żeby wystygły4. Truskawki w czekoladzie możemy umieścić w papilotkach.
Truskawki w czekoladzie są bogate w:
- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
- magnez (pochodzący z czekolady), który poprawia koncentrację.- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
Porcja waży: ok. 117 g
Energia: 122,2 kcal
Białko: 1,8 g
Tłuszcze: 6,2 g
Węglowodany: 16,8 g
Błonnik pokarmowy : 2,1 g
Smacznego i zdrowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.