Składniki:
(na 1 porcję)
- szklanka mleka 2%
(250ml),
- 3 łyżki kaszy
manny (36g)
- ½ laski wanilii,
- łyżeczka cukru
(5g),
- 10 truskawek
(100g)
Sposób
przygotowania:
1. Mieszamy mleko z
kaszą manną i zagotowujemy.
2. Dodajemy ziarenka
laski wanilii, cukier i ciągle mieszając gotujemy ok. 2-3 min.
3. Kaszę mannę
dekorujemy truskawkami.
Kasza manna z
truskawkami jest bogata w:
- pełnowartościowe
białko (pochodzące z mleka), które pełni funkcje budulcowe,
- witaminę C
(pochodzącą z truskawek), która przeciwdziała procesom starzenia się.
Porcja waży: ok. 390 g
Energia: 301,0 kcal
Białko: 12,3 g
Tłuszcze: 5,9 g
Węglowodany: 52,1 g
Błonnik pokarmowy : 0,2 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.