wtorek, 3 czerwca 2014

Waniliowa kasza manna z truskawkami

Składniki:
(na 1 porcję)

- szklanka mleka 2% (250ml),
- 3 łyżki kaszy manny (36g)
- ½ laski wanilii,
- łyżeczka cukru (5g),
- 10 truskawek (100g)

Sposób przygotowania:

1. Mieszamy mleko z kaszą manną i zagotowujemy.
2. Dodajemy ziarenka laski wanilii, cukier i ciągle mieszając gotujemy ok. 2-3 min.
3. Kaszę mannę dekorujemy truskawkami.




Kasza manna z truskawkami jest bogata w:

- pełnowartościowe białko (pochodzące z mleka), które pełni funkcje budulcowe,
- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która przeciwdziała procesom starzenia się.

Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 390 g  
Energia: 301,0 kcal   
Białko: 12,3 g   
Tłuszcze: 5,9 g  
Węglowodany: 52,1 g 
Błonnik pokarmowy : 0,2 g






Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.