Składniki:
(na 3 porcje)
- filet z łososia
(300g),
- cytryna (60g),
- koperek,
- sól i pieprz.
Sposób
przygotowania:
1. Łososia nacieramy
cytryną, koperkiem, solą i pieprzem.
2. Przygotowanego
łososia pieczemy bez dodatku tłuszczu w 200⁰C przez ok. 20-30 min.
Łosoś jest bogaty w:
- pełnowartościowe
białko, które pełni funkcje budulcowe,
- kwasy omega-3,
które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 100 g
Energia: 203,8 kcal
Białko: 20,1 g
Tłuszcze: 13,6 g
Węglowodany: 0,6 g
Błonnik pokarmowy : 0,2 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.