poniedziałek, 5 maja 2014

Łosoś z koperkiem

Składniki:
(na 3 porcje)

- filet z łososia (300g),
- cytryna (60g),
- koperek,
- sól i pieprz.

Sposób przygotowania:
1. Łososia nacieramy cytryną, koperkiem, solą i pieprzem.
2. Przygotowanego łososia pieczemy bez dodatku tłuszczu w 200⁰C przez ok. 20-30 min.




Łosoś jest bogaty w:
- pełnowartościowe białko, które pełni funkcje budulcowe,
- kwasy omega-3, które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.

Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 100 g  
Energia: 203,8 kcal   
Białko: 20,1 g   
Tłuszcze: 13,6 g  
Węglowodany: 0,6 g 
Błonnik pokarmowy : 0,2 g








Smacznego i zdrowego:-)

Trójkolorowa Tęcza


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz