niedziela, 23 lutego 2014

Roladki rybne

Składniki:
(na 3 porcje)

- 3 filety z mintaja (ok. 360 g),
- 3 łyżeczki pesto pomidorowego (ok. 30 g),
- sok z cytryny,
- sól i pieprz,
- listki bazylii.

Sposób przygotowania:

1. Filety rybne doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gotujemy na parze ok. 10 min.
2. Filety smarujemy pesto, zawijamy, przekłuwamy wykałaczką i dekorujemy listkami bazylii.





Roladki rybne są bogate w:

- jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z pesto), które obniżają poziom cholesterolu,
- pełnowartościowe białko (pochodzące z mintaja).

Wartość odżywcza jednej porcji:


Porcja waży: ok. 110 g  
Energia: 169,57 kcal   
Białko: 20,42 g   
Tłuszcz: 9,48 g  
Węglowodany: 0,40 g 
Błonnik pokarmowy : 0,15 g






Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz