(na 3 porcje)
- 3 filety z mintaja (ok. 360 g),
- 3 łyżeczki pesto pomidorowego (ok. 30 g),
- sok z cytryny,
- sól i pieprz,
- listki bazylii.
Sposób przygotowania:
1. Filety rybne doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gotujemy na parze ok. 10 min.
2. Filety smarujemy pesto, zawijamy, przekłuwamy wykałaczką i dekorujemy listkami bazylii.
Roladki rybne są bogate w:
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z pesto), które obniżają poziom cholesterolu,
- pełnowartościowe białko (pochodzące z mintaja).
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 110 g
Energia: 169,57 kcal
Białko: 20,42 g
Tłuszcz: 9,48 g
Węglowodany: 0,40 g
Błonnik pokarmowy : 0,15 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.