Składniki:
(na 6 porcji)
- 3 banany (ok. 600 g)
- szklanka malin (ok. 120 g),
- łyżka sou z cytryny.
Sposób przygotowania:
1. Miksujemy banany na gładką masę.
2. Dodajemy maliny, sok z cytryny i delikatnie mieszamy.
3. Przygotowaną masę przekładamy do foremek i mrozimy przez
ok. 12 h.
Lody bananowe z malinami są bogate w:
- potas (pochodzący z banana), który reguluje przewodzenie
bodźców nerwowych,
- witaminę C (pochodzącą z malin), która jest
antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo.
Porcja waży: ok. 80 g
Energia: 62,94 kcal
Białko: 0,83 g
Tłuszcze: 0,25 g
Węglowodany: 16,50 g
Błonnik pokarmowy : 2,39 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.