niedziela, 27 października 2013

Mleczko kokosowe

Składniki:
(na dwie szklanki)

- szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g),
- 2 szklanki gorącej, przegotowanej wody (ok. 400 ml).

Sposób przygotowania:

1. Zalewamy wiórki kokosowe szklanką gorącej wody i odstawiamy na ok. 2 h.
2. Miksujemy namoczone wiórki kokosowe z drugą szklanką gorącej wody.
3. Całość przeciskamy dokładnie przez gazę w celu uzyskania mleczka kokosowego.




Kokoś wykazuje właściwości antygrzybicze, antybakteryjne i antywirusowe.


Wartość odżywcza jednej szklanki:

Porcja waży: ok. 230 g  
Energia: 272,70 kcal   
Białko: 2,52 g   
Tłuszcz: 28,44 g  
Węglowodany: 12,15 g 
Błonnik pokarmowy : 0,00 g







Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.