Składniki:
(na dwie szklanki)
- szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g),
- 2 szklanki gorącej, przegotowanej wody (ok. 400 ml).
Sposób przygotowania:
1. Zalewamy wiórki kokosowe szklanką gorącej wody i
odstawiamy na ok. 2 h.
2. Miksujemy namoczone wiórki kokosowe z drugą szklanką
gorącej wody.
3. Całość przeciskamy dokładnie przez gazę w celu uzyskania
mleczka kokosowego.
Kokoś wykazuje właściwości antygrzybicze, antybakteryjne i
antywirusowe.
Porcja waży: ok. 230 g
Energia: 272,70 kcal
Białko: 2,52 g
Tłuszcz: 28,44 g
Węglowodany: 12,15 g
Błonnik pokarmowy : 0,00 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.