wtorek, 13 sierpnia 2013

Szaszłyki z łososia i ananasa

Składniki:
(6 szaszłyków)

- 300 g filetu z łososia,
- 350 g miąższu obranego ananasa,

- sól i pieprz.


Sposób przygotowania:

1. Odcinamy z łososia skórę.
2. Kroimy łososia i ananasa w kostkę.
3. Nadziewamy na szaszłyki na przemian ananasa i łososia.
4. Szaszłyki pieczemy w 180 ⁰C przez ok. 20 min.

Przepis zaczerpnięty z kwestiasmaku.com





Szaszłyki są bogate w:

- wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo,
- bromelinę (pochodzącą z ananasa), która wspomaga procesy trawienia.


Wartość odżywcza jednego szaszłyka:

Porcja waży: ok. 220 g  
Energia: 132,01 kcal
Białko: 10,14 g   
Tłuszcze: 6,91 g  
Węglowodany: 7,92 g 
Błonnik pokarmowy : 0,67 g








Smacznego i zdrowego:-)
Trójkolorowa Tęcza


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.