(6 szaszłyków)
- 300 g filetu z łososia,
- 350 g miąższu obranego ananasa,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
1. Odcinamy z łososia skórę.
2. Kroimy łososia i ananasa w kostkę.
3. Nadziewamy na szaszłyki na przemian ananasa i łososia.
4. Szaszłyki pieczemy w 180 ⁰C przez ok. 20 min.
Przepis zaczerpnięty z kwestiasmaku.com
Szaszłyki są bogate w:
- wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które działają przeciwkrzepliwie i
przeciwnowotworowo,
- bromelinę (pochodzącą z ananasa), która wspomaga procesy trawienia.
Wartość odżywcza jednego szaszłyka:
Porcja waży: ok. 220 g
Energia: 132,01 kcal
Białko: 10,14 g
Tłuszcze: 6,91 g
Węglowodany: 7,92 g
Błonnik pokarmowy : 0,67 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.