(na
7 sztuk)
- 3 plastry arbuza (ok. 231 g),
- 2 nektarynki (ok. 286 g),
- 14 winogron (ok. 183 g),
- pół szklanki borówek (ok. 60 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g).
- 3 plastry arbuza (ok. 231 g),
- 2 nektarynki (ok. 286 g),
- 14 winogron (ok. 183 g),
- pół szklanki borówek (ok. 60 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g).
1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki.
2. Nabijamy owoce na patyczki.
Szaszłyki owocowe są bogate w:
- antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo.
Wartość odżywcza jednego szaszłyka:
Porcja waży: ok. 98 g
Energia: 49,5 kcal
Białko: 0,7 g
Tłuszcze: 0,2 g
Węglowodany: 12,8 g
Błonnik pokarmowy: 1,7 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.