niedziela, 21 lipca 2019

Szaszłyki owocowe

Składniki
(na 7 sztuk)

- 3 plastry arbuza (ok. 231 g),
- 2 nektarynki (ok. 286 g),
- 14 winogron (ok. 183 g),
- pół szklanki borówek (ok. 60 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g).


Sposób przygotowania
1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki.
2. Nabijamy owoce na patyczki.





Szaszłyki owocowe są bogate w:

- antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo.


Wartość odżywcza jednego szaszłyka:

Porcja waży: ok. 98 g
Energia: 49,5 kcal
Białko: 0,7 g
Tłuszcze: 0,2 g
Węglowodany: 12,8 g
Błonnik pokarmowy: 1,7 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.