poniedziałek, 3 września 2018

Lody truskawkowo-kokosowe

Składniki
(na 6 porcji)

- pół puszki mleka kokosowego (ok. 200 ml),
- szklanka truskawek (ok. 150 g),
- 3 łyżeczki cukru waniliowego (ok. 15 g).

Sposób przygotowania

1. Miksujemy wszystkie składniki.

2. Mus truskawkowo-kokosowy przelewamy do foremek i wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.



Lody truskawkowo-kokosowe są bogate w:

- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która przeciwdziała procesom starzenia się.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 61 g
Energia: 84,1 kcal
Białko: 0,9 g
Tłuszcze: 7,1 g
Węglowodany: 5,7 g
Błonnik pokarmowy: 0,5 g




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.