(na
6 porcji)
- pół puszki mleka kokosowego (ok. 200 ml),
- szklanka truskawek (ok. 150 g),
- 3 łyżeczki cukru waniliowego (ok. 15 g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy wszystkie składniki.
2. Mus truskawkowo-kokosowy przelewamy do foremek i wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.
- pół puszki mleka kokosowego (ok. 200 ml),
- szklanka truskawek (ok. 150 g),
- 3 łyżeczki cukru waniliowego (ok. 15 g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy wszystkie składniki.
2. Mus truskawkowo-kokosowy przelewamy do foremek i wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.
Lody
truskawkowo-kokosowe są bogate w:
- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która przeciwdziała procesom starzenia się.
Wartość
odżywcza jednej porcji:- witaminę C (pochodzącą z truskawek), która przeciwdziała procesom starzenia się.
Porcja waży: ok. 61 g
Energia: 84,1 kcal
Białko: 0,9 g
Tłuszcze: 7,1 g
Węglowodany: 5,7 g
Błonnik pokarmowy: 0,5 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.