Składniki
(na
1 porcję)
-
łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g),
- cebula (ok. 70 g),
- 1/2 pora (ok. 60 g),
- cebula (ok. 70 g),
- 1/2 pora (ok. 60 g),
-
pół woreczka kaszy gryczanej (ok. 50 g),
- 1/3 opakowania marchewki z groszkiem (ok. 150 g),
- 1/3 opakowania marchewki z groszkiem (ok. 150 g),
-
przyprawy: sól, pieprz, lubczyk, sos sojowy.
Sposób
przygotowania
1.
Szklimy na oleju pokrojoną w piórka cebulę i por.
2. Do cebuli dodajemy kaszę, marchewkę z groszkiem i smażymy ok. 1 min.
3. Całość zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym.
2. Do cebuli dodajemy kaszę, marchewkę z groszkiem i smażymy ok. 1 min.
3. Całość zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i sosem sojowym.
Kaszotto
z marchewką i groszkiem jest bogate w:
-
błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości,
- magnez (pochodzący z kaszy), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
- magnez (pochodzący z kaszy), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 380 g
Energia: 310,9 kcal
Białko: 12,1 g
Tłuszcze: 7,4 g
Węglowodany: 61,3 g
Błonnik pokarmowy: 14,0 g
Porcja waży: ok. 380 g
Energia: 310,9 kcal
Białko: 12,1 g
Tłuszcze: 7,4 g
Węglowodany: 61,3 g
Błonnik pokarmowy: 14,0 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.