Składniki
(na 1 porcję)
(na 1 porcję)
- jajko (ok. 50 g),
- 1/2 szklanki mleka 2% (ok. 125 ml),
- 1/2 szklanki mąki Graham (ok. 65 g),
- 3 łyżeczki domowego kremu czekoladowego (ok. 45 g),
- banan (ok. 115 g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli.
2. Dodajemy do masy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach.
3. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
4. Naleśniki smarujemy domowym kremem czekoladowym i dekorujemy plasterkami banana.
- 1/2 szklanki mleka 2% (ok. 125 ml),
- 1/2 szklanki mąki Graham (ok. 65 g),
- 3 łyżeczki domowego kremu czekoladowego (ok. 45 g),
- banan (ok. 115 g).
Sposób przygotowania
1. Miksujemy jajko z mlekiem i szczyptą soli.
2. Dodajemy do masy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach.
3. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
4. Naleśniki smarujemy domowym kremem czekoladowym i dekorujemy plasterkami banana.
Naleśniki z domowym kremem
czekoladowym są
bogate w:
- błonnik pokarmowy, dający uczucie sytości,
- magnez (pochodzącą z orzechów i kakao), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych,
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z orzechów laskowych), które działają przeciwmiażdżycowo.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 400 g
Energia: 615,7 kcal
Białko: 23,7 g
Tłuszcze: 23,3 g
Węglowodany: 88,5 g
Błonnik pokarmowy: 11,7 g
Porcja waży: ok. 400 g
Energia: 615,7 kcal
Białko: 23,7 g
Tłuszcze: 23,3 g
Węglowodany: 88,5 g
Błonnik pokarmowy: 11,7 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.