Składniki
(na 1 porcję)
- 3 łyżki kaszy kuskus (ok. 36 g),
- 1/3 szklanki mleka 2% (ok. 85 ml),
- łyżka wiórków kokosowych (ok. 8 g),
- 1/3 szklanki mleka 2% (ok. 85 ml),
- łyżka wiórków kokosowych (ok. 8 g),
- łyżeczka miodu (ok. 12 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- łyżka prażonych płatków migdałów
(ok. 10 g).
Sposób przygotowania
1. Kaszę kuskus zalewamy gorącym mlekiem.
Sposób przygotowania
1. Kaszę kuskus zalewamy gorącym mlekiem.
2.
Kuskus mieszamy z miodem i wiórkami kokosowymi.
3.
Podgrzewamy maliny.
4. Kokosowy kuskus polewamy malinami i posypujemy migdałami.
4. Kokosowy kuskus polewamy malinami i posypujemy migdałami.
Kokosowy kuskus z malinami jest bogaty w:
-
witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem,
działa przeciwnowotworowo,
- magnez (pochodzący z migdałów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
- magnez (pochodzący z migdałów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.
Wartość
odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 210 g
Energia: 340,0 kcal
Białko: 10,7 g
Tłuszcze: 12,1 g
Węglowodany: 53,1 g
Błonnik pokarmowy: 8,7 g
Porcja waży: ok. 210 g
Energia: 340,0 kcal
Białko: 10,7 g
Tłuszcze: 12,1 g
Węglowodany: 53,1 g
Błonnik pokarmowy: 8,7 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.