piątek, 17 marca 2017

Kokosowy kuskus z malinami

Składniki
(na 1 porcję)

- 3 łyżki kaszy kuskus (ok. 36 g),
- 1/3 szklanki mleka 2% (ok. 85 ml),
- łyżka wiórków kokosowych (ok. 8 g),
- łyżeczka miodu (ok. 12 g),
- pół szklanki malin (ok. 60 g),
- łyżka prażonych płatków migdałów (ok. 10 g).


Sposób przygotowania


1. Kaszę kuskus zalewamy gorącym mlekiem.
2. Kuskus mieszamy z miodem i wiórkami kokosowymi.
3. Podgrzewamy maliny.
4. Kokosowy kuskus polewamy malinami i posypujemy migdałami.


Kokosowy kuskus z malinami jest bogaty w:

- witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo,
- magnez (pochodzący z migdałów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych.


Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 210 g
Energia: 340,0 kcal
Białko: 10,7 g
Tłuszcze: 12,1 g
Węglowodany: 53,1 g
Błonnik pokarmowy: 8,7 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.